24 лютого 2024

Новини
22:58
Кулеба розповів, чи відреагував Трамп на запрошення в Україну
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував запрошення імовірного кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа в Україну.
22:47
Проєкти USAID в Україні під загрозою зриву через блокування коштів у Конгресі США
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) попереджає про загрозу своїй діяльності в Україні через те, що Конгрес продовжує зволікати з виділенням додаткового фінансування на допомогу Києву.
22:32
Bloomberg: Східна Європа все більше розчаровується в Західній через недостатню підтримку України
Остання суперечка через нездатність Європейського Союзу вчасно відправити Україні один мільйон артилерійських снарядів стала свідченням глибшого розколу між Західною та Східною Європою.
22:06
Прем’єрка Італії: Якби Росія не напала на Україну, не було б і нападу ХАМАС на Ізраїль
Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні припустила, що нинішньої ескалації на Близькому Сході могло б і не статись, якби Росія не здійснила повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року.
21:45
У Польщі на протестах фермерів знову з’явились плакати з пропутінськими гаслами
На акції протесту польських фермерів у прикордонному селі Зосині, що в Люблінському воєводстві, 24 лютого знову з’явились плакати з пропутінськими гаслами, від яких організатори відхрещуються.
21:28
відеоЗеленський у Києві зустрівся з міністром оборони Швеції та Борисом Джонсоном
Президент Володимир Зеленський 24 лютого в Києві провів зустрічі з міністром оборони Швеції Полом Йонсоном та експрем’єром Великої Британії Борисом Джонсоном.
21:17
Лідери G7 вимагають від Росії розслідувати смерть Навального
Лідери країн "Групи семи" за підсумками онлайн-саміту 24 лютого закликали Росію до розслідування обставин смерті російського опозиціонера Алексєя Навального та пообіцяли притягнути винних до відповідальності.
ДайджестЩо ухвалив та зробив Захід у другу річницю повномасштабної війни – дайджест новин дня
21:00
G7 блокуватиме активи РФ до кінця війни, шукає шляхи їхнього використання для України
Лідери "Групи семи" підтвердили, що триматимуть знерухомленими активи російського Центробанку у своїх юрисдикціях до завершення повномасштабної війни Росії проти України.
20:43
G7 обіцяє посилювати санкції проти РФ і третіх країн, які їй допомагають
Лідери "Групи семи" за підсумками онлайн-саміту 24 лютого наголосили, що продовжуватимуть позбавляти Росію доходів для ведення повномасштабної війни проти України та карати треті країни, які їй допомагають у цьому.
20:27
Лідери G7: Ми ніколи не визнаємо псевдовибори РФ на окупованих територіях
Лідери держав-членів "Групи семи" за підсумками саміту 24 лютого зобов'язались ніколи не визнавати результатів так званих виборів, які Росія влаштовує на окупованих українських територіях.
20:12
Лідери G7 обіцяють надати Україні достатню фінансову допомогу протягом 2024 року
Лідери країн "Групи семи" за підсумками онлайн-саміту 24 лютого пообіцяли допомогти задовольнити "нагальні фінансові потреби" України, а також узяти участь у її повоєнній відбудові.
20:02
Пожежа в багатоповерхівці Валенсії: вже 10 загиблих
Кількість жертв масштабної пожежі, в результаті якої обгоріли два житлові будинки в іспанському місті Валенсія, зросла до 10 людей.
19:40
фотоГолова МЗС Німеччини приїхала в Одесу на річницю повномасштабної війни
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок прибула з неоголошеним візитом до Одеси 24 лютого, у другу річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну.
19:33
Зеленський виступив на саміті G7: Світ відчуває, що Путін може програти
Президент Володимир Зеленський 24 лютого взяв участь в онлайн-саміті країн "Групи семи", де наголосив на необхідності демократичного світу об’єднатись, аби завдати поразки Росії та її путінському режиму.
19:10
Макрон не брав участі в онлайн-саміті G7 24 лютого. ЗМІ пишуть: через протести фермерів
Президент Франції Емманюель Макрон не візьме участі в онлайн-саміті "Групи семи" під головуванням прем'єр-міністерки Італії Джорджії Мелоні з Києва 24 лютого.
19:00
МЗС Німеччини змінило написання української столиці з Kiew на Kyjiw
Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини напередодні, 23 лютого, оголосило про перехід на українську транскрипцію написання Києва – Kyjiw замість Kiew, як було раніше.
18:58
ФотоПрезидентка Словаччини відвідала у Братиславі мітинг на знак солідарності з Україною
Президентка Словаччини Зузана Чапутова висловила підтримку Україні на мітингу в столиці її країни Братиславі.
18:39
Фіцо заявив, що війна РФ почался "з розгулу українських неонацистів"
Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо прокоментував другу річницю повномасштабної війни в Україні, яку розв'язала Росія.
18:36
В ОП опублікували тексти безпекових угод із Канадою та Італією
Офіс президента опублікував тексти угод про співробітництво в галузі безпеки з Канадою та Італією, підписаних під час візиту лідерів цих країн до Києва 24 лютого.
18:21
У Польщі почали розслідування після пошкодження потяга з українською соєю
Польська поліція почала попереднє розслідування за фактом висипання п’яти тонн української сої з вагона на під'їзну колію у гміні Дорогуськ Люблінського воєводства.
18:17
Британія виділить Україні майже 10 млн євро на гуманітарну допомогу
Велика Британія пообіцяла виділити 8,5 мільйонів фунтів (більше 9,5 млн євро) на гуманітарну допомогу Руху Червоного Хреста та Українському гуманітарному фонду.
18:07
Прем’єрка Італії про військову допомогу Україні: Плутати "мир" і "капітуляцію" – лицемірно
Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні, коментуючи підписання угоди про співпрацю у сфері безпеки з Україною, наголосила на необхідності продовжувати військову допомогу для Києва.
17:53
ВИПРАВЛЕНОФон дер Ляєн: переговорну рамку для вступу України в ЄС розроблять до середини березня
Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час перебування в Києві заявила, що до середини березня 2024 року Єврокомісія розробить переговорну рамку, необхідну для офіційного початку переговорів про вступ.
17:46
В ОП розповіли про зміст безпекової угоди між Україною та Італією
Двостороння угода про співпрацю у сфері безпеки з Італією, підписана 24 лютого, передбачає збереження рівня військової допомоги України та співпрацю в різних секторах оборони.
17:35
Боррель пообіцяв Кулебі 170 тисяч снарядів до кінця березня
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба й високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель провели телефонну розмову 24 лютого, в річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну.
17:20
Зеленський заявив, що Канада допоможе відновити одну зі зруйнованих РФ дамб
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Канада долучиться до відбудови зруйнованою Росією дамби.
17:18
Стали відомі деталі безпекової угоди між Україною та Канадою
Заступник голови Офісу президента Ігор Жовква розкрив деталі угоди про співробітництво у сфері безпеки, яку підписали президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо 24 лютого в Києві.
17:00
Україна підписала першу безпекову угоду з державою за межами Європи
Президент Володимир Зеленський 24 лютого повідомив про підписання "угоди про співробітництво у сфері безпеки" з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, який перебуває в Києві.
16:54
ВідеоУкраїна підписала безпекову угоду з Італією
Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністерка Італії Джорджією Мелоні підписали двосторонню безпекову угоду.
16:43
Президентка Єврокомісії передала 50 автомобілів силовим структурам України
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн передала 50 автомобілів, наданих ЄС Національній поліції України (НПУ) та офісу Генерального прокурора (ОГП) України.
16:13
Фото, відеоБіля будинку посла РФ у Польщі висипали гній
Протестувальники заявили, що висипали дві тонни гною біля будинку посла РФ в Польщі в суботу у другу річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну.
15:52
Прем’єр Бельгії: РФ у війні проти України зазнавала однієї стратегічної поразки за іншою
Прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо, чия країна наразі головує в Раді ЄС, під час меморіальної церемонії з нагоди другої річниці широкомасштабного вторгнення РФ в Україну в Гостомелі розповів про невдачі Росії.
15:21
Рада Україна-НАТО: РФ зазнала невдачі у спробах підірвати українську державність
Рада Україна-НАТО з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення Росії зробила заяву, в якій вшанувала пам'ять загиблих та висловила підтримку Києву.
14:55
У Польщі тимчасово припинили блокування одного з пунктів пропуску
Польські протестувальники тимчасово зупинили блокування пункту пропуску "Зосін-Устилуг" з третьої години ночі 24 лютого у зв'язку з річницею початку широкомасштабної війни в Україні.
14:31
Фон дер Ляєн: Битву за аеропорт Гостомеля згадуватимуть як початок нової ери для України
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час меморіальної церемонії з нагоди другої річниці широкомасштабного вторгнення РФ в Україну в Гостомелі пообіцяла подальшу підтримку Києву.
14:06
Генсек НАТО у річницю вторгнення РФ в Україну закликав не падати духом
Генсек НАТО Єнс Столтенберг до другої річниці повномасштабної війни, яку розв'язала Росія, висловив підтримку Україні.
13:42
ФотоУ Польщі пошкодили потяг з українською агропродукцією: Київ підозрює диверсію
На польській залізничній станції Дорогуськ пошкодили потяг з українською сільськогосподарською продукцією.
13:25
Розвідка Британії оцінила втрати РФ на другий рік повномасштабного вторгнення
Британська розвідка проаналізувала втрати російської армії за два роки повномасштабної війни в Україні.
13:05
відеоЗеленський символічно зустрів західних лідерів в аеропорту Гостомеля
Президент України Володимир Зеленський показав, як символічно зустрів прибуваючих до Києва західних топ-посадовців в аеропорту Гостомеля, який Кремль хотів зробити плацдармом для висадки десанту і швидкого захоплення Києва.
12:39
Дуда: підтримка Польщі залишається незмінною, Путіну не можна дати перемогти
Президент Польщі Анджей Дуда до другої річниці повномасштабної війни запевнив, що підтримка Варшавою Києва у протидії російській агресії залишиться незмінною.
12:18
Грузія, включно з прем’єром, у річницю вторгнення висловила підтримку Україні
Ключові посадовці Грузії виступили із заявами на підтримку України до 2-ї річниці повномасштабної війни, у тому числі прем’єр, який звинувачував Київ у прагненні "відкрити другий фронт у Грузії".
11:42
Туреччина запевнила, що виступає за мир з повагою до кордонів і суверенітету України
Міністерство закордонних справ Туреччини у другу річницю повномасштабної війни Росії проти України запевнило, що виступає за такий формат завершення війни, у якому це буде справедливий мир з повагою до кордонів України.
11:16
З Трюдо до Києва прибули віцепрем’єрка і міністр оборони Канади
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо підтвердив, що приїхав до Києва, разом з ним прибули також віцепрем’єрка Христя Фріланд і міністр оборони. 
11:02
фотоБудівлі ключових установ ЄС підсвітили кольорами українського прапора
Будівлі основних установ Євросоюзу у переддень річниці повномасштабної війни підсвітили кольорами українського прапора на знак солідарності.
10:44
Експрем’єр Британії Борис Джонсон приїхав до Києва
Колишній прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон, який обіймав цю посаду на момент початку повномасштабної війни, у другу річницю приїхав до Києва. 
10:16
Західні лідери і дипломати масово публікують заяви на підтримку України
Лідери, очільники МЗС та дипломати країн Заходу публікують численні заяви та відеозвернення у зв’язку з 2-ю річницею початку повномасштабної війни та висловлюють солідарність з Україною. 
короткоКурт Волкер пояснив, чому США зволікають з допомогою і чого чекати від Трампа
09:40
Британія цьогоріч інвестує 280 млн євро в надання Україні артилерійських снарядів
Британія протягом року інвестує 245 млн фунтів стерлінгів (286 млн євро), щоб забезпечити артилерійські снаряди для України.
09:06
До Києва приїхали прем’єри Канади, Італії та Бельгії
До Києва 24 лютого прибули, окрім президентки Єврокомісії, також прем’єр-міністри Італії, Канади та Бельгії.
08:58
Президент Латвії  розповів, як не спав у ніч початку повномасштабної війни, що застала його у Києві
Президент Латвії Едгарс Рінкевичс розповів про свою ніч у Києві з 23 на 24 лютого 2022 року, коли він перебував в Україні як очільник МЗС разом з іншими балтійськими колегами.
08:22
Президентка Єврокомісії прибула до Києва
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва у другу річницю початку повномасштабної війни.
07:54
Макрон зустрінеться з фермерськими організаціями у компромісному форматі
Президент Франції Емманюель Макрон cкасував анонсовані ним "великі дебати" щодо сільського господарства через бойкот фермерів, але погодився на зустріч з ними.
07:23
Суд зобов’язав Трампа сплатити $454 млн у справі про шахрайство
Суд у Нью-Йорку офіційно зобов’язав колишнього президента США Дональда Трампа сплатити 454 млн доларів штрафу, включно з відсотками, у так званій справі про шахрайство.