30 вересня 2023

Новини
20:01
фотоПапа призначив 21 нового кардинала, зміцнивши вплив на обрання наступника
Папа Франциск у суботу на площі Святого Петра у Ватикані призначив 21 нового кардинала, особисто вручивши малиновий ковпак більшості нових церковних посадовців.
19:26
Білорусь планує зустріч дипломатів з викраденими українськими дітьми: Київ відреагував
Білорусь 4 жовтня має намір організувати у себе в країні зустріч представників іноземного дипкорпусу з українськими дітьми, які були вивезені із тимчасово окупованих Росією Лисичанська та Сєвєродонецька.
19:10
Шольц: Кількість біженців у Німеччині занадто велика
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Берлін прагне приборкати нелегальну імміграцію за допомогою більш суворого прикордонного контролю.
18:27
Угорщина вважає недостатньою поступку України щодо OTP Bank
МЗС Угорщини відреагувало на рішення України, яка прагне розблокувати 500 млн євро з військового фонду ЄС, щодо призупинення статуту міжнародного спонсора війни для угорського OTP Bank.
17:58
Німеччина закликала Сербію відвести частину військ від кордону з Косовом
Міністерство закордонних справ Німеччини відреагувало на повідомлення про значну присутність сербських військ біля кордону з частково визнаним Косовом.
17:31
Баку відреагував на позов Єревана в ООН через дискримінацію вірмен у Карабаху
Азербайджан прокоментував позов до Міжнародного суду ООН на основі Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, який подала Вірменія, де Баку звинувачується в утисках прав вірмен у Нагірному Карабаху.
16:51
відеоБоррель прибув до Одеси з неанонсованим візитом
Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель завітав до Одеси з неоголошеним візитом.
16:28
У Конгресі закликали Сенат відмовити Україні в допомозі, щоб уникнути шатдауну
Спікер Палати представників США Кевін Маккарті заявив, що гроші для України мають бути вилучені із законопроєкту про тимчасові витрати, щоб федеральний уряд міг уникнути шатдауну – тимчасового призупинення роботи федеральних органів влади США.
15:59
фотоЄвросоюз та Молдова підписали угоду про статус місії ЄС в країні
Брюссель та Кишинів підписали угоду про статус місії Євросоюзу в Молдові для новоствореної Місії партнерства ЄС в країні.
15:23
У Бундестазі вважають, що Україна має право бити ракетами по цілях в РФ
Очільниця комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман закликала уряд Німеччини негайно поставити Україні далекобійні ракети Taurus.
14:51
Столтенберг впевнений, що Словаччина підтримуватиме Україну і після виборів
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що Словаччина продовжить підтримувати Україну у війні проти Росії і після парламентських виборів, які проходять у суботу, 30 вересня.
14:26
фотоПрем'єр Словаччини забув взяти паспорт на вибори, довелось йти додому
Прем’єр-міністр Словаччини Людовіт Одор забув узяти паспорт для того, щоб проголосувати на парламентських виборах, які у суботу проходять в країні.
13:46
Мер румунського міста над Дунаєм вважає, що мешканців дарма лякають повітряними тривогами
Мер румунського міста Галац, що розташоване поруч з українським Рені, вважає надмірними заходами сповіщення повітряної тривоги, які почали отримувати мешканці під час російських атак на українські порти на Дунаї.
13:18
Посол ЄС назвала пріоритети реформ в антикорупційній сфері
Новий посол ЄС в Україні Катаріна Матернова назвала пріоритети реформ для України в антикорупційній сфері. 
13:03
"Героїзмом ракети не зіб’єш": генсек НАТО закликав швидше забезпечити необхідну зброю для України
Генсек НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що "оборона неможлива без оборонпрому" та закликав подбати, щоб Україна могла якнайшвидше отримувати необхідну їй сучасну зброю у достатніх обсягах. 
12:38
Британська розвідка: РФ планує і далі використовувати лояльних "вагнерівців"
Британська розвідка припускає, що Кремль планує продовжити співпрацю з лояльними до себе представниками ПВК "Вагнер" після того, як її керівництво ймовірно загинуло в авіакатастрофі. 
12:07
На місці вибуху бензосховища у Карабаху знайшли 170 людських останків
Після обстеження місця потужного вибуху на бензосховищі у Нагірному Карабаху там виявили 170 останків.
11:43
З Карабаху до Вірменії виїхали понад 100 тисяч людей
Кількість біженців з Нагірного Карабаху, які перетнули кордон Вірменії, досягла позначки 100 тисяч – це понад 80% населення регіону. 
11:15
Кулеба заявив про "нову еру" для українського оборонпрому після великої зустрічі ОПК у Києві  
На Форум оборонних індустрій у Києві приїхали майже на сотню більше компаній, аніж очікувалося, всього були представлені 30 країн.
10:51
З Карабаху повідомляють про арешти військового екс-керівництва невизнаної вірменської республіки
Азербайджанські силовики затримали щонайменш кількох представників військового керівництва невизнаної вірменської республіки у Нагірному Карабаху.
10:26
Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій
Президент України Володимир Зеленський оголосив про заснування Альянсу обороних індустрій, який об’єднає представників оборонпрому з усього світу. 
10:02
Зеленський зустрівся з міністром оборони Словаччини
До Києва приїздив міністр оборони Словаччини Мартін Скленар, президент Володимир Зеленський зустрівся з ним і подякував Братиславі за підтримку.
09:43
CША помітили значні сили сербської армії біля кордону з Косовом
Сполучені Штати спостерігають значну присутність сербських військ біля кордону з частково визнаним Косовом.
09:25
Словаччина почала голосування на виборах, що можуть стати вирішальними для курсу країни
У Словаччині почалося голосування на дострокових парламентських виборах, від результату яких може залежати подальший курс країни всередині ЄС та у підтримці України.
08:50
Румунія підозрює порушення свого повітряного простору під час нічної атаки РФ на порти на Дунаї
Румунія перевіряє можливе порушення свого повітряного простору під час останньої російської атаки на дунайські порти України в ніч на 30 вересня.
ВідеоЗа яких умов Україна стане членом ЄС? Перше інтерв’ю нового посла
08:28
Болгарія до грудня заборонить імпорт українського соняшника
Болгарія на два місяці заборонить імпорт українського соняшника, а після того для імпорту з України деякої сільськогосподарської продукції буде діяти режим ліцензування згідно з пропозицією України до Єврокомісії.