Ягланд готує бюджет РЄ без російських грошей через "неуникний" вихід Росії

Четвер, 11 жовтня 2018, 13:47

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд готовий представити новий бюджет Ради Європи, який виходитиме з очікуваного виходу Росії із організації.

Про це він заявив у Страсбурзі, відповідаючи на запитання українського депутата Сергій Кіраля, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Коментуючи бюджетну перспективу організації, генеральний секретар зазначив, що зараз завершується формування бюджету Ради Європи на 2019 рік. "Ми в кінці бюджетного процесу, а не в середині", - зазначив він, додавши, що це змушує його діяти швидше.

Нагадавши свої слова про те, Росія планує не відновлювати роботу в ПАРЄ, він назвав "неуникним розвитком" припинення участі РФ в організації.

"Я завжди казав, що можу представити план бюджету без російських грошей. Я зроблю це, бо ситуація тепер чітка", - повідомив він. Генсек також пообіцяв, що надасть письмове пояснення регламентному комітету ПАРЄ, якщо надійде офіційне звернення від даного комітету.

Очікується, що нарис бюджету, який виходить з припущення про вихід РФ, буде представлений на екстреному засіданні Комітету міністрів РЄ в п’ятницю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: