Естонія більше не голосуватиме за антиізраїльські резолюції в ООН – глава МЗС

Понеділок, 14 листопада 2022, 21:18

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що Таллінн змінила свою політику щодо Ізраїлю і більше не голосуватиме за резолюції, які засуджують його дії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Рейнсалу прокоментував рішення Естонії проголосувати проти резолюції Четвертого комітету Генеральної Асамблеї ООН із закликом до Міжнародного суду в Гаазі дати терміновий висновок щодо "ізраїльської окупації" палестинських територій.

Естонія зазвичай голосувала за засудження Ізраїлю. Однак, за словами Рейнсалу, зовнішня політика Естонії в цьому питанні змінилася. "Так. У принципі, я можу це підтвердити", – сказав глава естонського МЗС.

"Я вважаю, що Естонія як член Європейського Союзу повинна діяти відповідно до спільно узгодженої позиції ЄС, зокрема щодо деяких резолюцій ООН. Таким же був наш погляд і як члена Ради Безпеки ООН", – зауважив міністр.

"Але якщо європейські країни дотримуються різних поглядів, то, вислухавши всі погляди, ми сформували свою думку, керуючись позицією Сполучених Штатів", – додав він.

Зауважимо, що Україна підтримала згадану резолюцію про дії Ізраїлю, які стосуються прав людини палестинського народу на окупованій палестинській території.

Так само раніше Київ підтримав резолюцію Першого комітету Генасамблеї ООН із закликом до Ізраїлю позбутися своєї ядерної зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: