Зеленський застеріг американців від зниження підтримки України: "Хто хоче Третю світову?"

П'ятниця, 24 лютого 2023, 19:27

Президент України Володимир Зеленський застеріг американців від зниження підтримки України, попереджаючи, що падіння України призведе до війни Росії з державами НАТО, а відтак зі США.

Про це президент сказав на пресконференції 24 лютого до річниці повномасштабного вторгнення РФ, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Зеленський відповідав на запитання про те, що він може сказати американцям, які вважають, що США надають Україні надмірну підтримку. 

Зеленський відповів Макрону, який застерігав від розгрому Росії після її поразки 

"Якщо вони не змінять своєї думки, якщо вони нас не зрозуміють, якщо вони не будуть підтримувати Україну, вони втратять НАТО, вони втратять впливовість Сполучених Штатів Америки, вони втратять лідерські позиції (США. - Ред.), абсолютно справедливі, які є у світі, вони втратять підтримку держави, в якій 40 мільйонів людей, мільйони дітей. Невже американські діти інші, ніж наші? Невже американці не люблять те саме, що ми? Невже ми такі різні? Я впевнений, що ні", - сказав Зеленський.

Він зауважив, що радий двопартійній підтримці США, однак вважає небезпечними меседжі деяких політичних лідерів про те, що США начебто забагато підтримують Україну. 

Росія підтримала "мирний план" Китаю, але не згадала про незручні для себе положення

"Хто хоче Третю світову війну? Невже хочуть ризикнути? Америка ніколи не кине держави НАТО. Ніколи. Якщо станеться так, що Україна не витримає через ті чи інші думки, через послаблення тієї чи іншої допомоги, Росія прийде в держави НАТО. Так станеться. Вони прийдуть у країни Балтії, вони зайдуть і захоплять країни Балтії. Так станеться. І тоді США будуть відправляти своїх синів і дочок так, як ми відправляємо сьогодні своїх.  І вони будуть воювати, тому що це НАТО. І вони будуть гинути.

Я бажаю США тільки миру і підтримки України", - зауважив президент.

Зеленський також сказав, що вважає реальною загрозу вторгнення Росії в іншу державу на тлі провалів російського повномасштабного наступу в Україні й неминучій поразці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: