Ryanair вимагає у ЄС втрутитися у ситуацію зі страйками французьких авіадиспетчерів

Вівторок, 21 березня 2023, 15:45

Ірландський лоукостер Ryanair закликав керівні органи ЄС натиснути на Францію та дозволити літати через повітряний простір країни попри страйки авіадиспетчерів.

Про це повідомляє Politico, пише "Європейська правда". 

У Ryanair створили петицію, адресовану президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, із закликом втрутитися у ситуацію зі страйками французьких авіадиспетчерів, та пропонують постійним клієнтам компанії підписати її. 

 
Петиція ірландського лоукостера до Єврокомісії розміщена на сайті Ryanair

Разом із петицією Ryanair опублікував довідку для своїх пасажирів, де роз’яснює, що страйки французьких диспетчерів у 2023 році створили проблеми вже для близько мільйона авіапасажирів, при цьому більше потерпають рейси, які прямують транзитом через Францію, а не до чи з французьких аеропортів. 

Ryanair вимагає від Єврокомісії змусити Францію включити транзитні рейси у визначені законодавством країни "мінімальні обов’язкові послуги", які диспетчери зобов’язані забезпечувати навіть під час страйків – оскільки зараз під "мінімальні послуги" підпадають лише рейси, які прибувають або вилітають із французьких аеропортів.

Париж у смітті: сміттярі вирішили продовжити страйк на тиждень

Виконавчий директор Едді Вілсон аргументує, що Брюссель має втрутитися, тому що це фактично питання свободи пересування у межах країн Євросоюзу. 

Крім того, Ryanair вбачає несправедливість у тому, що пасажири, які летять не до та з  Франції, мають потерпати від французьких страйків. 

"Люди можуть зрозуміти, що якщо вони летять у Францію і там страйкують, то це може вплинути на них. Але якщо хтось мандрує з Валенсії до Мілану, то їм неможливо пояснити, чому рейс затримується або може скасуватися, тому що французи страйкують. Клієнти не можуть цього зрозуміти, і це несправедливо", - каже операційний директор компанії Ніл Макмегон. 

У двох важливих аеропортах Франції скасують 20% рейсів на наступні дні через страйк

За словами керівництва Ryanair, під час останньої хвилі страйків 80% їхніх пасажирів, які постраждали через протести, прямували в інші країни.

У компанії посилаються також на екологічні обгрунтування, оскільки якщо рейси облітають Францію у дні страйків, то літаки витрачатимуть більше пального.

Ryanair також пропонує, щоби на час французьких страйків контроль повітряного руху перебирали на себе диспетчери Євроконтролю.

Якщо петиція набере понад мільйон підписів із не менш як семи країн ЄС, Єврокомісія повинна буде відреагувати на неї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: