Штайнмаєр закликав Китай вплинути на Росію заради миру в Україні

Понеділок, 19 червня 2023, 15:47

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав Китай використати свою глобальну політичну вагу та вплинути на Росію для досягнення справедливого миру в Україні.

Про це йшлося на переговорах Штайнмаєра з прем’єр-міністром Китаю Лі Цяном, який розпочав візит до Берліна, повідомляє "Європейська правда".

За словами речниці німецького президента, на переговорах йшла мова про агресивну війну Росії проти України. 

"Президент Штайнмаєр наголосив, що Китай може використати свою глобальну політичну вагу та вплив на Росію для досягнення справедливого миру", – розповіла у Twitter Керстін Гаммелін, речниця німецького президента.

Нагадаємо, за даними ЗМІ,  Шольц запросив китайського прем'єра Лі Цяна на переговори до Берліна 20 червня у спробі послабити напруженість у відносинах між ЄС та урядом у Пекіні. 

Шольц прагне залучити Китай як ключового партнера для сприяння глобальному миру і боротьбі зі зміною клімату, одночасно встановлюючи червоні лінії для будь-яких змін статус-кво на Тайвані

Німецькі посадовці добре усвідомлюють, що переговори відбудуться в делікатний момент для Європи у той час, як ЄС намагається визначити послідовний підхід щодо Китаю. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: