У Міноборони пояснили скасування візиту Умєрова до Франції

Четвер, 18 січня 2024, 13:44

Міністру оборони України Рустему Умєрову довелося скасувати поїздку до Парижа через участь у ставці Верховного головнокомандувача. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Міністерство оборони України. 

Зазначається, що на відкритті Коаліції артилерії в Парижі 18 січня 2024 року від українського Міноборони представлена українська делегація на чолі з заступником міністра Іваном Гаврилюком. 

"Про участь міністра оборони було заздалегідь повідомлено, що візит може бути перенесений через те, що вчора міністр оборони брав участь у ставці Верховного головнокомандувача", – пояснили у відомстві.

Реклама:

Нагадаємо, Рустем Умєров взяв участь у заході з відкриття Коаліції артилерії міністр дистанційно через відеозвʼязок. 

У вступному слові на відкритті Коаліції артилерії Умєров зазначив, що Росія значно перевершує Україну у щоденних артилерійських атаках. 

"На різних ділянках фронту та етапах бойових дій вони випускали в 5-10 разів більше артилерійських снарядів, ніж українські сили", – додав міністр.

Він наголосив, збільшення артилерійських можливостей України підвищить спільну безпеку.

До Коаліції артилерії у рамках формату "Рамштайн" загалом входить близько 20 держав. Провідну роль взяли на себе Франція і США.

Також повідомлялося, що Франція буде спроможна виготовити 78 самохідних гаубиць Caesar для української армії до початку наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: