ЗМІ: Трамп тисне на конкурентів за президентську номінацію, аби ті знялись із виборів

П'ятниця, 19 січня 2024, 19:12

Колишній президент США Дональд Трамп намагається добитись зняття Рона Десантіса й Ніккі Гейлі зі змагання за президентську номінацію від Республіканської партії на виборах 2024 року, аби не відволікатись на них протягом кампанії.

Про це від джерел у штабі Трампа дізналось Vanity Fair, повідомляє "Європейська правда".

За інформацією видання, Трамп дзвонить союзникам Гейлі та Десантіса, аби переконати їх у тому, що "змаганням кінець" і він є єдиним кандидатом із шансом на перемогу.

"План полягає в тому, щоб відштовхнути всіх донорів і телеканал Fox (від інших кандидатів. – Ред) і закрити питання до наступної середи (24 січня. – Ред.)", – сказав Vanity Fair республіканець, близький до Трампа.

Реклама:

Експрезидент США при цьому публічно вдається як до схвалення своїх опонентів, так і до їхньої прямої критики. Протягом цього тижня він одночасно закликав Гейлі та Десанктіса об’єднатись для перемоги на виборах і розкритикував "божевільну промову" першої.

Ніккі Гейлі, головна суперниця Трампа. Розповідаємо про кандидатку, успіх якої вигідний Україні

Кампанія Трампа також працює над залученням якнайбільшої підтримки інших провідних республіканців. Як дізналось Vanity Fair, експрезидент США часто розмовляє з уже колишнім своїм конкурентом Тімом Скоттом, який раніше обережно критикував Трампа.

Зусилля кампанії Трампа відбуваються на тлі прийдешніх праймериз у штаті Нью-Гемпшир 23 січня, де опитування прогнозують йому 50% підтримки, тоді як Гейлі отримує 34%, а Десантіс – лише 5%.

Нагадаємо, Дональд Трамп здобув переконливу перемогу на перших республіканських президентських праймериз в Айові 15 січня. Він отримав 51% підтримки виборців, що проголосували.

Результат експрезидента США відображає його популярність серед республіканських виборців – навіть після двох імпічментів, його ролі в штурмі Капітолія 6 січня 2021 року і попри 91 кримінальне обвинувачення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: