Найвищий суд Франції забракував третину суперечливого закону про міграцію

Четвер, 25 січня 2024, 18:45

Конституційна рада Франції, яка відіграє роль найвищого суду країни, 25 січня оголосила висновок щодо конституційності ініційованого закону, який передбачає суттєво жорсткішу міграційну політику Парижа.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Le Monde.

Французька Конституційна рада частково або повністю відхилила 32 з 86 статей імміграційного закону. Більшість – на підставі того, що це були поправки парламентарів, не пов’язані з урядовим законопроєктом, і лише три – через неконституційність.

Скасовані положення стосуються обмеження на возз'єднання сімей, доступ до певних соціальних пільг для негромадян ЄС, та автоматичне отримання французького громадянства для людей, які народилися та виросли у Франції.

Реклама:
Макрон став на захист імміграційної реформи, назвавши її "поразкою" ультраправих

Конституційна рада Франції також відхилила статті, що стосуються студентських віз і спеціальних віз, виданих за станом здоров'я.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен заявив, що суд "підтвердив правочинність усього урядового тексту", підкресливши, що більшість положень були відхилені з процедурних причин.

В ультраправій та антиіммігрантській партії "Національне об’єднання" рішення суду, навпаки, розкритикували, заявивши, що питання потрібно винести на референдум.

У французькому уряді раніше прямо визнавали, що деякі положення закону суперечать Конституції Франції – наприклад міграційні квоти, які обмежують кількість дозволів на проживання, що можуть видаватись іноземцям.

Детальніше про ситуацію читайте у статті: Важкий вибір Макрона: чим пожертвує президент Франції заради закону про імміграцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: