Розвідка Британії оцінила зміни на фронті за останній тиждень

П'ятниця, 5 січня 2024, 10:50

Протягом останнього тижня наземні бойові дії в Україні продовжували характеризуватися або статичною лінією фронту, або дуже поступовим, локальним просуванням російських військ на ключових ділянках.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії щодо російсько-української війни 5 січня, повідомляє "Європейська правда".

Поблизу Куп'янська Західна група російських військ продовжує проводити широкомасштабну, але безрезультатну наступальну операцію. 

На півночі Донецької області Україна утримує стабільну лінію фронту, незважаючи на дрібномасштабні російські атаки навколо Бахмута. 

Реклама:

У центральній частині Донецької області за Авдіївку досі точаться запеклі бої, тоді як російські війська наприкінці грудня 2023 року закріпили здобутки у районі Мар'їнки, що дозволило їм нарешті просунутися до західної околиці міста після дев'яти років боїв у цій місцевості.

На півдні України російські повітряно-десантні війська, найімовірніше, досягли мінімального прогресу в новій спробі витіснити український плацдарм на східному березі Дніпра в районі села Кринки.

В одному з останніх оглядів розвідка Британії спрогнозувала, що з поточними темпами російських втрат особового складу в Україні до 2025 року загальна цифра перетне позначку у 500 тисяч.

Британська розвідка також розповіла про роль спеціальної "охоронної" структури, створеної владою Москви за вказівкою з Кремля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: