У Сеймі Польщі спалахнув новий скандал через помилкове покарання депутатки "ПіС"

Середа, 21 лютого 2024, 13:12

Спікеру Сейму Польщі Шимону Головні доведеться перепросити перед депутаткою опозиційної партії "Право і справедливість", яку помилково визначили як учасницю сутичок з охороною і покарали позбавленням зарплати.

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда".

Депутатка "ПіС" Катаржина Суйка обурилася тим, що її назвали серед депутатів, які брали участь у сутичках з охороною Сейму, і покарали за це. Депутатка заявила, що не скоювала дій, які їй приписують.

Згодом Шимон Головня визнав, що сталася помилка та перепросив Катаржину Суйку за ситуацію. 

Реклама:

Він пояснив, що подальші перевірки виявили, що представники охорони, які аналізували відеозаписи, неправильно ідентифікували і прийняли за цю депутатку її колегу. 

"Відтак я розпорядився, щоб начальник охорони сьогодні попросив вибачення у депутатки Суйки, і я особисто попрошу у неї вибачення", – сказав Шимон Головня.  

"Сьомою особою, яка порушила порядок того дня і долучилася до сутичок з охороною спікера, була не Катаржина Суйка, а Агнешка Гурська. Начальник охорони особисто перепросить перед депутаткою", – повідомили в інформаційному центрі Сейму. 

Нагадаємо, сутички з охороною спікера сталися, коли позбавлені мандатів через обвинувальний вирок суду проти них депутати "ПіС" та експосадовці МВС Маріуш Камінський і Мацей Вонсік спробували зайти до Сейму з групою однопартійців. 

Спікер Сейму після інциденту заявив, що це повинно мати наслідки для залучених депутатів. 

У вівторок президія Сейму за клопотанням спікера вирішила на три місяці позбавити цих депутатів заробітної плати за їхню роль у подіях. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: