В Іспанії зафіксували найтепліший за всю історію січень

Четвер, 8 лютого 2024, 09:20

В Іспанії зафіксували найтепліший в історії січень з моменту початку спостережень у 1961 році.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters.

Як зазначає Міністерство довкілля, середня температура в країні минулого місяця сягнула 8,4 градуса за Цельсієм, що на 0,4 градуса вище попереднього рекорду 2016 року.

Температура в континентальній Іспанії також перевищила середній показник для січня в період 1991-2020 років на 2,4 градуса.

Реклама:

Відомство вказує, що погода була "надзвичайно теплою" на півдні та в центрі Піренейського півострова, а також на субтропічних іспанських Канарських островах.

За його словами, на півночі країни та Балеарських островах у Середземному морі було "дуже тепло", і лише в деяких частинах північно-східної долини річки Ебро температура залишалася "нормальною".

Раніше влада Каталонії, що на північному сході Іспанії, оголосила режим надзвичайної ситуації через посуху в Барселоні та прилеглих районах, де після трьох років без істотних дощів запровадять ще суворіші обмеження на використання води.

Тогорічні хвилі спеки в Іспанії, як і решті Європи, посилили посуху, знизивши рівень води у водосховищах.

Незвично тепла погода продовжилася і у 2024 році: у січні стовпчики термометра у деяких іспанських регіонах піднялись майже до 30 градусів за Цельсієм.

Ці показники відповідають тенденції до все більш частих періодів незвично високих температур, які експерти пов'язують зі зміною клімату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: