Партія прем'єрки Італії уникнула другої поспіль поразки на регіональних виборах

Понеділок, 11 березня 2024, 13:29

Представника партії прем'єрки Джорджії Мелоні "Брати Італії" Марко Марсіліо переобрали на посаду губернатора Абруццо, що дозволило їй уникнути другої поспіль поразки на регіональних виборах.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Bloomberg.

Близький друг Мелоні Марсіліо переміг лівоцентристського кандидата Лучано д'Аміко, набравши 53,5% голосів, згідно з результатами, опублікованими у понеділок.

Прем'єрка Італії минулого тижня особисто агітувала за однопартійця в Пескарі – найбільшому місті регіону з населенням близько 1,3 мільйона осіб.

Реклама:

Обраний у 2019 році Марсіліо – перший кандидат від "Братів Італії", який став губернатором італійського регіону, коли партія ще не грала жодної ролі в уряді.

Раніше прем'єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні зазнала першої поразки на регіональних виборах з моменту приходу до влади у 2022 році після того, як лівоцентристський кандидат переміг на виборах глави Сардинії.

Нагадаємо, Мелоні 24 лютого відвідала Київ, де, коментуючи підписання угоди про співпрацю у сфері безпеки з Україною, наголосила на необхідності продовжувати військову допомогу для Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: