Глава МЗС Молдови прогнозує, що міст до України через Дністер завершать за 2-3 роки

П'ятниця, 15 березня 2024, 16:43

Глава МЗС Молдови Міхай Попшой вважає, що транскордонний міст через річку Дністер між селом Косеуць і містом Ямпіль може бути завершений за два-три роки.

Про це він сказав в інтерв'ю "Європейській правді".

Міністр, зокрема, згадав про інфраструктурні проєкти з Україною.

"Це міст через Дністер біля Ямполя та кілька мостів через Прут на молдовсько-румунському кордоні, що дозволить нам дійсно стати логістичним центром з допомоги Україні", – сказав він.

Реклама:

Водночас він висловив сумніви в тому, що міст через Дністер реально збудувати ще цього року.

"Щодо таких інфраструктурних проєктів завжди важко робити прогнози. До того ж, за останні 30 років Молдова майже нічого не будувала – і це дуже прикро – ні на кордоні з Україною, ні на кордоні з Румунією", – зазначив Попшой.

Нагадаємо, на початку року посол Молдови в Україні Валеріу Ківерь у колонці для "Європейської правди" висловив сподівання, що транскордонний міст через річку Дністер між селом Косеуць і містом Ямпіль буде добудований до кінця цього року.

Торік у серпні Кабінет міністрів України схвалив законопроєкт щодо ратифікації міжурядової угоди з Молдовою про будівництво мосту через Дністер.

Україна і Молдова підписали угоду про будівництво мосту на українсько-молдовському кордоні в районі населених пунктів Ямпіль та Косеуць у червні 2023 року, а наприкінці липня її ратифікував молдовський парламент.

Дивіться повне інтерв’ю з главою МЗС Молдови на Youtube-каналі "Європейської правди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: