Білий дім про стрілянину у Підмосков’ї: Поки ніщо не вказує на причетність України

Новини — П'ятниця, 22 березня 2024, 21:01 —

Білий дім заявив у п'ятницю, що не має жодних ознак того, що Україна, яка бореться з російським вторгненням, причетна до смертоносного нападу на концертний зал у Підмосков’ї.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

"Наразі немає жодних ознак того, що Україна або українці були причетні до стрілянини", – заявив Кірбі журналістам.

"На цій ранній стадії я б не радив вам шукати будь-якого зв'язку з Україною", наголосив він.

Реклама:

Білий дім відреагував на напад у Москві, заявивши, що кадри стрілянини в російській столиці були "жахливими і на них просто важко дивитися".

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк також заявив, що Україна не має стосунку до стрілянини, яка сталась в концертному залі в Московській області РФ 22 березня.

У місті Красногорськ Московської області в концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пікнік" озброєні люди в камуфляжі відкрили стрілянину. Влада РФ повідомляє про загиблих і поранених, чия кількість наразі невідома. Квитки на концерт були розкуплені, в залі могли перебувати понад 2 тисячі осіб. Внаслідок вибуху гранати в будівлі пожежа, почав руйнуватися дах.

8 березня посольство США у Росії та МЗС Британії попередили про можливі теракти в Москві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: