Головний дипломат ЄС відреагував на ракетний удар по Одесі під час зустрічі лідерів України і Греції

Середа, 6 березня 2024, 20:38

Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що російський ракетний удар по Одесі під час перебування там лідерів Греції та України – чергове свідчення того, що Москві байдуже до правил.

Як повідомляє "Європейська правда", таким коментарем Боррель відреагував на новини про те, що по Одесі влучила російська ракета зовсім поруч з місцем, де на той час були лідери. 

"Безвідповідальна повітряна атака на одесу коли там перебували президент України Володимир Зеленський і прем’єр Греції Кіріакос Міцотакіс, щоб вшанувати загиблих внаслідок влучання дрона у житловий будинок 2 березня, вкотре доводить, що Путіну байдуже на будь-які норми і він хоче ескалації", – заявив головний дипломат ЄС. 

Нагадаємо, грецький прем'єр розповів, що в момент атаки президент Володимир Зеленський був із ним у порту і вибух стався дуже близько до них. Ніхто з грецької делегації не постраждав. 

На інцидент майже одразу відреагували топ-посадовці Євросоюзу. Очільник Євроради Шарль Мішель назвав російську атаку "ще більш ницою, ніж зазвичай", президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала її підлою

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: