Ліві радикали кажуть про причетність до інциденту з депутатами від "АдН" у Штутгарті

Новини — П'ятниця, 10 травня 2024, 18:29 —

Ультраліва група взяла на себе відповідальність за інцидент біля парламенту землі Баден-Вюртемберг, внаслідок якого постраждали двоє членів ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини".

Про це повідомляє DW, пише "Європейська правда".

Антифашистський альянс Штутгарта назвав інцидент "креативною підривною акцією" і заявив, що сутичка сталася "між службою безпеки і депутатами "АдН".

Група не відреагувала на звинувачення поліції в тому, що її члени напали на депутатів "АдН".

Реклама:

Поліція заявила, що у середу кілька антифа-активістів тримали банер прямо перед агітаційним стендом "АдН", щоб заблокувати його.

За даними правоохоронців, двоє депутатів від "АдН", а також інші члени партії зазнали фізичного та словесного нападу з боку протестувальників.

Обидва депутати отримали легкі тілесні ушкодження, але не потребували медичної допомоги.

Один з депутатів, Ганс-Юрген Госснер, пізніше розповів, що жінка вдарила його в шию і намагалася вибити з рук мобільний телефон.

У середу поліція затримала двох жінок у зв'язку з цим інцидентом, і їхня причетність розслідується.

Однак у своїй заяві, оприлюдненій у четвер, група "Антифа" стверджує, що в Інтернеті про інцидент було поширено "абсолютно неправдиву картину".

Група заявила, що її метою є лише боротьба з "АдН" за публічний простір, в тому числі шляхом гучних протестів і блокуванням її агітаційних стендів.

Ліві активісти стверджували, що під час інциденту вони зазнали переслідувань як з боку охорони, так і з боку членів "АдН".

Нещодавно у Німеччині встановили трьох осіб, які ймовірно були співучасниками серйозного нападу на провідного кандидата Соціал-демократичної партії Німеччини на європейських виборах Матіаса Екке.

Побиття було настільки жорстоким, що політика довелося доставити до лікарні та прооперувати.

Ще раніше депутат Бундестагу від "Зелених" Кай Герінг і його однопартієць Рольф Флісс зазнали нападу після партійного заходу в Ессені. 

Одна з членкинь СДПН зазнала нападу у бібліотеці

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер та міністри внутрішніх справ 16 федеральних земель заявили, що хочуть посилити закони для захисту політиків та помічників на виборах від політично вмотивованого насильства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: