Зеленський призначив Залужного послом у Британії

Новини — Четвер, 9 травня 2024, 14:04 —

Президент Володимир Зеленський призначив Валерія Залужного послом України у Великій Британії.

Відповідний указ 9 травня розміщений на сайті глави держави, повідомляє "Європейська правда".

"Призначити Залужного Валерія Федоровича Надзвичайним і Повноважним Послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії", – йдеться у документі.

Зеленський погодив призначення Залужного послом у Британії

Реклама:

Указом від 8 травня Зеленський звільнив залужного з військової служби "за станом здоровʼя з правом носіння військової форми одягу".

Про те, що колишній головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний може стати новим українським послом у Великій Британії, у МЗС повідомили 7 березня. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, що обрання Залужного пов’язане передусім із його військовим бекграундом і важливістю Лондона для Києва.

Міністр повідомив, що мав кілька розмов із Залужним щодо майбутнього призначення, з яких "абсолютно переконався, що лежить душа в нашого шанованого генерала, колишнього головкома, до дипломатичної роботи".

Посольство України в Британії залишалось без очільника з літа 2023 року.

Попереднім послом був ексголова МЗС Вадим Пристайко, якого Зеленський призначив 20 липня 2020 року. Його звільнили у липні 2023-го після коментаря Пристайка в бік Зеленського про "нездоровий сарказм".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: