Держдеп: Дії керівної партії Грузії ставлять під загрозу відносини зі США

Новини — Четвер, 9 травня 2024, 14:36 —

У Державному департаменті заявили, що дії партії "Грузинська мрія" "ставлять Грузію на небезпечну траєкторію" і загрожують відносинам зі США.

Про це під час брифінгу сказав речник американського Держдепу Метью Міллер, повідомляє "Європейська правда".

Він нагадав, що у США занепокоєнні намірами ухвалити скандальний закон про "іноагентів", а також антизахідною риторикою представників "Грузинської мрії".

"Ми вважаємо, що це ставить Грузію на небезпечну траєкторію. Ми вважаємо, що це ставить під загрозу їхній євроатлантичний шлях, і це цілком очевидно ставить під загрозу відносини між нашими двома країнами", – підкреслив Міллер.

Реклама:

Парламент Грузії планує повернутися до розгляду ухваленого у двох читаннях проєкту "Про прозорість іноземного впливу" 13 травня, а фінальне голосування планують на 17 травня. У цей день в Грузії відзначають День святості родини, у зв’язку з чим проходять демонстрації вірян. 

Також стало відомо, що посли ЄС у вівторок обговорювали наміри грузинської влади ухвалити скандальний проєкт закону про "іноагентів" і те, як це може вплинути на євроінтеграцію Грузії.

Понад 30 депутатів Європарламенту закликали призупинити для Грузії статус кандидата на вступ в ЄС.

У Єврокомісії пояснили, що для ухвалення такого рішення потрібна одностайність усіх держав-членів, а також – відповідна пропозиція, подана Європейською комісією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: