У Орбана заперечили політичний тиск на звільнених метеорологів

Четвер, 25 серпня 2022, 10:17

Керівник апарату Офісу прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш спростував політичні мотиви звільнення керівників Національної метеорологічної служби.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

Керівників служби було звільнено у понеділок після невірного прогнозу погоди, наданого для святкування Дня державності 20 серпня, що призвело до скасування масштабного феєрверку.

За добу керівники шістнадцяти відділів служби виступили із заявою про сильний політичний тиск.

Гуйяш після цього заявив, що у компетенції керівників є різні недоліки, які вже було видно у минулому. Він додав, що точність попередніх прогнозів також "залишала бажати кращого", але не назвав конкретні випадки.

Він сказав, що звільнення керівників Національної метеорологічної служби сталося б і без невірного прогнозу перед феєрверком, бо з їхнім керівництвом були інші проблеми: "Це була не остання крапля, а остання крапля за останньою краплею".

Проте, один зі звільнених метеорологів, Дьюла Хорват, колишній заступник голови метеослужби, сказав, що вперше почув про "відсутність компетенції", яку було названо причиною їх звільнення на урядовому брифінгу.

Він сказав, що був у тритижневій відпустці та навіть не працював над підготовкою прогнозу, і йому не повідомили офіційну причину його звільнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: