Прем'єрка Латвії: Ми не піддамося на залякування Росії

Середа, 14 лютого 2024, 09:24

Прем’єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня відреагувала на оголошення Росією в розшук низки політиків з країн Балтії, серед яких є депутати латвійського Сейму.

Заяву очільниці латвійського уряду наводить Delfi, повідомляє "Європейська правда".

Сіліня підтвердила, що уряд поінформований про ситуацію і розцінює дії глави Кремля Владіміра Путіна як незаконні та політично мотивовані.

"Наше завдання – заявити, що Латвія не піддасться на подібні методи залякування", – підкреслила вона.

Реклама:

Прем’єрка Латвії також зазначила, що зовнішньополітична служба завжди готова забезпечити дипломатичний захист латвійських посадових осіб та інших громадян у будь-якій країні.

Напередодні Росія оголосила в розшук десятки європейських, зокрема латвійських політиків та посадовців, а також багатьох українських військових і сотні оголошених Москвою "іноземними найманцями" людей, які разом з українцями борються проти російських загарбників.

В російський розшук потрапили 59 із 68 депутатів Сейму, які голосували за вихід із договору про пам'ятники з Росією.

Крім того, у розшуку РФ перебувають три чинні міністри Латвії – міністр землеробства Армандс Краузе, міністр фінансів Арвілс Ашераденс, міністр юстиції Інесе Лібіня-Егнере.

Також РФ оголосила у розшук прем’єрку Естонії Каю Каллас і державного секретаря Таймара Петеркопа за "руйнування пам’ятників радянським воїнам".

Коментуючи оголошення себе у розшук, Каллас заявила, що не буде мовчати і продовжить рішучу підтримку України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: