Білий дім – про реакцію Кремля на "серйозну загрозу нацбезпеці": Дурня

Четвер, 15 лютого 2024, 22:02

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі прокоментував слова Кремля про те, що повідомлення про загрозу нацбезпеці США з боку Росії є спробою тиску на республіканців, аби ті схвалили допомогу Україні.

Свій коментар Кірбі надав на брифінгу в Білому домі 15 лютого, повідомляє "Європейська правда".

На питання журналіста, як США ставляться до заяви речника Кремля Дмитрія Пєскова, що Білий дім "намагається правдами і неправдами підштовхнути Конгрес до голосування за проєкт щодо виділення грошей", Кірбі відповів одним словом: "Дурня".

Блінкен: Пов'язана з Росією загроза нацбезпеці не є активним потенціалом

Реклама:

Напередодні голова Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майк Тернер надав для ознайомлення всім членам Конгресу розвідувальну інформацію про "серйозну загрозу національній безпеці" – джерела стверджували, що загроза пов'язана з Росією.

Видання The New York Times озвучило версію про те, що заява є грою з метою вмотивувати республіканців підтримати багатостраждальний законопроєкт з коштами на підтримку України. 

Тим не менш, Кірбі на брифінгу підтвердив, що загроза існує та "пов'язана з протисупутниковим потенціалом, який розвиває Росія", але наголосив, що наразі йдеться не про актуальну загрозу, а наміри Москви розвивати відповідні засоби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: