Спікер Джонсон заявив, що Конгрес США вже кілька тижнів знав про загрозу з боку РФ

П'ятниця, 16 лютого 2024, 08:39

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що Конгрес вже кілька тижнів мав інформацію про загрозу розробки Росією протисупутникової зброї після засекреченого брифінгу за участю старших радників президента Джо Байдена з питань національної безпеки. 

Заяву Джонсона наводить The Hill, повідомляє "Європейська правда".

За словами спікера, він був вперше поінформований про російську загрозу у січні.

 "Це питання, про яке ми знаємо вже кілька тижнів. Ми просили про зустріч з президентом. Я зробив це, ми зробили це в письмовій формі в січні", – сказав Джонсон.

Реклама:

За словами законодавців, у четвер ввечері в Капітолії для них провели брифінг радник з національної безпеки Джейк Салліван, директор Національної розвідки Авріл Хейнс і представник Пентагону.

Джонсон висловив упевненість, що адміністрація Байдена має план протистояння російській загрозі.

"Сполучені Штати не можуть покладатися на інші країни у вирішенні подібних питань. Ми повинні зробити це самі, і ми це зробимо", – додав він.

Раніше голова Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майк Тернер надав для ознайомлення всім членам Конгресу розвідувальну інформацію про "серйозну загрозу національній безпеці" – джерела стверджували, що загроза пов'язана з Росією.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу підтвердив, що загроза існує та "пов'язана з протисупутниковим потенціалом, який розвиває Росія", але наголосив, що наразі йдеться не про актуальну загрозу, а наміри Москви розвивати відповідні засоби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: