Глава МВС Німеччини розкритикувала кампанію проти "Зелених"

П'ятниця, 16 лютого 2024, 10:09

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер заявила, що останні протести проти "Зелених" переходять межу і "не мають нічого спільного з демократією".

Про це повідомляє Tagesschau, пише "Європейська правда".

Німецькі "Зелені" скасували одну із подій, запланованих на цей тиждень у землі Баден-Вюртенберг "з міркувань безпеки", після серії протестів і блокад за участі аграріїв, під час яких доходило до сутичок з поліцією.

Одна з лідерок партії Рікарда Ланг ледве змогла виїхати з іншої події під Штутгартом – натовп не пропускав її та вигукував образи. 

Реклама:

Раніше міністр сільського господарства Джем Оздемір без особливих успіхів намагався говорити з протестуючими фермерами, як і його колега, міністр економіки Роберт Габек. На початку січня фермери заблокували пором, на якому він перебував. 

Ненсі Фезер заявила, що у своїх проявах незгоди із "Зеленими" протестувальники "явно перейшли межу".

"Якщо політична подія стає неможливою через розлючений натовп і насильство, якщо у поліцію кидають каменями – це вже перейшло межу… Те саме стосується випадків, коли демократів називають "зрадниками", агресивний натовп приходить до них під будинок або опудала лідерів символічно вішають", – заявила міністерка.

За даними федерального уряду, за минулий рік у Німеччині зареєстрували майже 2800 тих чи інших злочинів, спрямованих проти політиків. З них понад 1200 були спрямовані проти "Зелених".

Нагадаємо, шість великих фермерських організацій Європейського Союзу розкритикували пропозиції Європейської комісії щодо кращого контролю за імпортом української сільськогосподарської продукції як недостатні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: