Розвідка Британії: В армії РФ створили підрозділ для представників кремлівської еліти

Новини — Понеділок, 22 квітня 2024, 11:49 —

Розвідка Великої Британії розповіла про спеціально створений в російській армії підрозділ для представників еліти в контексті історії блогерки Єлени Бліновської та її чоловіка.

Про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міноборони за 22 квітня, повідомляє "Європейська правда".

Як зазначено в огляді, підрозділ під назвою "Барс Каскад" був створений заступником голови Державної думи Росії з питань оборони Дмитрієм Сабліним. Підрозділ переважно займається операціями за допомогою дронів і зазвичай дислокується далеко від лінії фронту.

Підрозділ діє з жовтня 2022 року, і до його складу увійшли щонайменше 10 членів партії "Єдина Росія" та сини кремлівських високопосадовців. Як повідомляється, зарахованим представникам еліти надається охорона.

Реклама:

Зарахування до "Барс Каскад", ймовірно, дозволяє представникам російської еліти обійти встановлену законом РФ вимогу військової служби, при цьому гарантуючи безпеку та потенційну прихильність Кремля.

Щодо випадку з Бліновською, то, як зазначила розвідка, її чоловік Алексєй вступив до підрозділу, аби його дружина могла уникнути тюремного покарання за ухилення від сплати податків.

"Випадок Бліновського – перший зафіксований, коли людина вступила до підрозділу, щоб допомогти члену сім'ї уникнути в'язниці", – додали у відомстві.

У квітні 2023 року Бліновській оголосили обвинувачення в несплаті податків і відмиванні грошей, отриманих злочинним шляхом. У січні 2024-го її перевели з-під домашнього арешту в СІЗО.

У попередньому огляді британська розвідка проаналізувала ситуацію довкола Часового Яру, який атакують російські окупаційні війська.

Також відомство проаналізувало повідомлення про збиття стратегічного російського бомбардувальника Ту-22М3 19 квітня 2024 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: