5 листопада 2023

Новини
20:17
Аеропорт Гамбурга відновив роботу після інциденту із захопленням заручників
Аеропорт Гамбурга відновив роботу після майже 20 годин вимушеної перерви через чоловіка, який захопив у заручниці свою маленьку доньку.
19:52
У Туреччині затримали злочинця зі Швеції, за якого США обіцяли до 5 млн доларів 
У Туреччині затримали громадянина Швеції Максиміліана Рівкіна, який був у міжнародному розшуку і за інформацію про якого США обіцяли 5 млн доларів.
ДайджестВибори у Молдові без агентів РФ, заручниця в аеропорту, візит глави Єврокомісії: новини вихідних
18:46
Зеленський запросив в Україну Трампа, який вважає, що війну можна завершити за один день
Президент України Володимир Зеленський запропонував приїхати в Україну експрезиденту США Дональду Трампу, який раніше заявив, що у ролі президента США міг би завершити війну між Росією та Україною за один день.
17:38
Редакція однієї з найдавніших газет Британії: Захід не може дозволити собі "забути" про Україну
Видання The Observer, яке вважається найдавнішою недільною газетою в країні та світі, вийшло з редакційною статтею, де наголошує, що країни Заходу не мають допустити послаблення підтримки України на тлі інших викликів.
16:42
Місцеві вибори у Молдові: поліція і спостерігачі розповіли про виявлені порушення
Спостерігачі, поліція та журналісти зафіксували серію проблем під час місцевих виборів у Молдові, що проходять у неділю 5 листопада.
15:49
Дівчинку-заручницю в аеропорту Гамбурга звільнили: зловмисник здався поліції
Після багатьох годин перемовин чоловік, який виїхав на злітну смугу в аеропорту Гамбурга і оголосив заручницею свою 4-річну доньку, без опору здався поліції.
15:32
В італійській Тоскані через негоду евакуювали понад тисячу людей, ще тисячі без світла
В італійському регіоні Тоскана евакуювали понад тисячу людей через підтоплення, спричинені сильними зливами.
15:11
Суд дав згоду на арешт чоловіка, який з мачете напав на перехожих у Варшаві
Суд дав згоду на досудове перебування під вартою чоловіка, який у п’ятницю з мачете напав на випадкових перехожих у Варшаві.
14:56
Блінкен зустрівся з очільником Палестинської адміністрації 
Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся з президентом Палестинської адміністрації Махмудом Аббасом на тлі напруги між ізраїльськими поселенцями і палестинцями на Західному березі річки Йордан.
14:40
Франція знову закликає до негайного гуманітарного перемир’я для сектора Гази
Міністерка закордонних справ Катрін Колонна повторила заклик Парижа до негайного гуманітарного перемир’я між Ізраїлем і бойовиками ХАМАС у секторі Гази.
14:21
В аеропорту Гамбурга тривають переговори з чоловіком, який тримає в заручниках дитину
Робота аеропорту Гамбурга залишається зупиненою через чоловіка, який взяв у заручники власну доньку, поліція продовжує переговори з ним.
13:58
фотоУ Сардинії випадково знайшли десятки тисяч стародавніх монет
Неподалік від міста Арцакена на італійському острові Сардинія водолаз виявив скарб, що налічує десятки тисяч стародавніх бронзових монет доби Римської імперії.
13:45
Збитки Італії від стихійних лих цього року вже перевищили 3 млрд євро
Екстремальні погодні умови завдали Італії збитків щонайменше на три мільярди євро, зокрема призвівши до руйнувань міської забудови й знищивши посіви в кількох регіонах.
13:23
У Швейцарії оскаржують будівництво ангарів для майбутніх F-35 без консультацій
Регіональна асоціація швейцарського округу Бруа висловила заперечення проти планів влади побудувати на території громади ангари для розміщення винищувачів F-35, які країна закупить у США.
13:04
фотоПровідна опозиційна партія Туреччини змінила лідера після поразки на виборах
Республіканська народна партія Туреччини на з’їзді обрала нового лідера – ним став Озгюр Озель, який замінив Кемаля Киричдароглу, що невдало змагався за президентську посаду з Реджепом Таїпом Ердоганом у травні.
12:46
Литва підготує ще 450 офіцерів для охорони кордону з Білоруссю
Державна служба прикордонної охорони Литви (VSAT) протягом наступних двох років підготує додаткових офіцерів для несення служби на ділянці кордону з Білоруссю.
12:22
Франція зустрічає "Домінгос": шторм знеструмив тисячі домівок, постраждав рятувальник
У Франції із суботи триває шторм "Домінго", що прийшов із Атлантичного океану, призвівши до відключень світла в десятках тисяч домогосподарств і оголошення надзвичайної погодної ситуації у 12 департаментах.
12:07
Президентка Угорщини вирушила до Ізраїлю
Угорська президентка Каталін Новак у неділю прибула до Ізраїлю, ставши першим угорським високопосадовцем, який зробив це після нападу на країну з боку терористичного угруповання ХАМАС.
11:39
ЗМІ: Британія хоче суттєво розширити визначення "екстремізму"
Уряд Великої Британії підготував законодавчі зміни, які пропонують охопити визначенням екстремізму всіх, хто "підриває" інститути країни та її цінності, що викликало побоювання стосовно можливих обмежень свободи слова.
11:19
Розвідка Британії: Росія не може забезпечити належного побуту своїм силам на фронті
Розвідувальне співтовариство Міністерства оборони Великої Британії звернуло увагу на свідчення російських військових, які вказують на проблеми з облаштуванням їхніх побутових умов на полі бою в Україні.
10:56
У Ліоні напали з ножем на єврейку, на дверях її дому намалювали свастику
У місті Ліон, що на південному сході Франції, в суботу скоїли напад на жінку єврейського віросповідання з ножем, імовірно, на ґрунті антисемітизму.
10:39
Естонія дозволить Тайваню відкрити в себе представництво
Естонія вирішила дозволити Тайваню відкрити в себе представництво без дипломатичного статусу для посилення економічних і культурних зв’язків між сторонами, але про цьому продовжить дотримуватись політики "одного Китаю".
10:15
Прем’єр Польщі: ПіС намагатиметься переконати опозицію підтримати її уряд
Польська партія влади "Право і справедливість", яка після виборів 15 жовтня не має більшості в Сеймі, розраховує переконати частину опозиції підтримати її уряд – зокрема й із кимось із опозиційних лідерів на чолі.
09:50
У Молдові почались місцеві вибори – без проросійського проєкту Шора
У Молдові в неділю тривають загальні місцеві вибори, під час яких обирають 898 мерів і 11 058 місцевих радників.
09:38
МЗС Туреччини підтвердило візит Блінкена
Державний секретар США Ентоні Блінкен 5-6 листопада буде в Туреччині з візитом, під час якого зокрема обговорить ситуацію в секторі Гази на тлі ескалації на Близькому Сході.
09:24
Ердоган обіцяє "сприяти" ратифікації вступу Швеції в НАТО у парламенті
Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що намагатиметься пришвидшити парламентські процедури щодо ратифікації вступу Швеції до Північноатлантичного Альянсу.
09:05
Азербайджан чекає від Вірменії нових пропозицій щодо мирного договору
Міністр закордонних справ Азербайджану Джейхун Байрамов у суботу відзначив прогрес у мирних переговорах із Вірменією й заявив про очікування чергових пропозицій Єревана щодо мирного договору.
08:39
фотоУ Польщі повідомили про смерть добровольця, який воював в Україні
У Харкові в лікарні в результаті отриманих у ДТП травм помер 49-річний громадянин Польщі Мацєй Беднарський, який воював в Україні проти російських окупаційних сил.
08:20
фотоВ аеропорту Гамбурга чоловік тримає в заручниках 4-річну дівчинку, триває операція поліції
В аеропорту німецького міста Гамбург із вечора суботи триває операція зі звільнення 4-річної дівчинки, яку взяв у заручники озброєний чоловік – імовірно, її батько, який виїхав на автомобілі на злітну смугу.