11 березня 2023

Новини
19:58
У Норвегії чоловік попросився до суду в туалет і намагався вкрасти дві картини
Поліція норвезького міста Тронхейм встановлює особу чоловіка, який намагався викрасти дві картини з приміщення місцевого суду, сказавши, що хоче скористатись вбиральнею.
19:22
Країни Балтії домовились розвивати співпрацю в космічній сфері
Представники космічної спільноти Естонії, Латвії та Литви під час зустрічі в Таллінні цього тижня обговорили налагодження взаємного космічного співробітництва.
18:39
Я поїду або в Київ і Москву, або нікуди – Папа Римський
Папа Римський Франциск заявив, що готовий відвідати Україну, але лише за умови, що після цього обов’язково відвідає Москву.
17:58
Іран оголосив про укладання договору з РФ про купівлю Су-35
Постійне представництво Ірану при ООН у суботу анонсувало завершення укладання з Росією контракту про придбання винищувачів четвертого покоління Су-35.
16:36
Співголова німецьких "Зелених" – за прискорення військової допомоги Україні
Співголова німецької партії "Союз 90/Зелені" Омід Нуріпур вважає, що Німеччина повинна прискорити темпи військової допомоги Україні.
16:23
Ультраправі в Данії звільнили свого лідера, який вимагав переказати йому партійні гроші
Виконавчий комітет данської ультраправої партії Nye Borgerlige ("Нові праві") виключив зі свого складу лідера Ларса Бое Матісена через суперечку, пов'язану з використанням партійного фінансування.
15:40
відеоПольща вперше сама доправила собі скраплений газ
Газовоз "Лех Качинський", що належить польській компанії PKN Orlen, у суботу вперше доправив до терміналу у місті Свіноуйсьце партію в 70 тисяч тонн скрапленого природного газу зі Сполучених Штатів.
15:09
ЗМІ: Італія не планує переносити посольство в Ізраїлі до Єрусалима
Уряд Італії наразі не обговорює питання перенесення посольства в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима попри обіцянку, яку дав лідер однієї з партій коаліції минулого року.
14:46
ЄС пропонує проводити спільні навчання на морі для захисту підводної інфраструктури
Європейська комісія в п’ятницю запропонувала оновити Стратегію морської безпеки ЄС, яка передбачає проведення спільних військово-морських навчань і патрулювання з метою захисту критично важливої морської інфраструктури на морі.
14:28
ЄС привітав відновлення дипвідносин між Іраном і Саудівською Аравією після 7-річної перерви
Європейський Союз у суботу привітав угоду про відновлення дипломатичних відносин між Саудівською Аравією та Іраном і висловив сподівання на її якнайшвидше втілення.
14:07
Чехія може відмовитись від перебування в гіді Michelin – треба платити
Міністерство регіонального розвитку Чехії в найближчі тижні має вирішити, чи буде країна платити Michelin гонорар за включення до престижного гастрономічного путівника.
13:45
В Україні воюють майже 30 потенційних екстремістів з Німеччини – ЗМІ
Федеральне відомство із захисту конституції Німеччини має інформацію про щонайменше 29 екстремістів і політично вмотивованих злочинців, які раніше залишили країну та на сьогодні воюють в Україні.
13:28
ЄС хоче перекрити шлях обходу Росією санкцій через треті країни – ЗМІ
Європейський Союз планує звернутися до третіх країн, які в останній рік різко збільшили імпорт передових технологій та інших товарів із ЄС, посилити торгівельний контроль, аби вони не використовувались Росією для обходу санкцій.
13:11
відеоФермери на тракторах вирушили на протест до Гааги попри заборону місцевої влади
Нідерландські фермери, що протестують проти планів уряду регулювати викиди парникових газів, у суботу вранці вирушили до Гааги, незважаючи на встановлену раніше заборону на в'їзд важких транспортних засобів.
12:51
Прем’єр Британії хоче використати коронацію Чарльза ІІІ для налагодження відносин із Китаєм – ЗМІ
Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак планує запросити на коронацію Чарльза ІІІ китайського високопосадовця й скористатись подією для налагодження відносин Лондона й Пекіна.
12:30
фотоУ Молдові в багажі українця знайшли два незадекларовані дрони
В аеропорту Кишинева у суботу під час митного контролю в громадянина України виявили два дрони, які він не задекларував.
12:05
Експрезидентка Естонії закликала надати Україні винищувачі
Колишня президентка Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що Захід повинен допомогти Україні винищувачами якнайшвидше, аби наблизити українську перемогу у війні з Росією.
11:50
США розкритикували Додіка, який знову захотів відділити Республіку Сербську від БіГ
Державний департамент США в п’ятницю розкритикував заяви президента президента Республіки Сербської Мілорада Додіка, який піддав сумніву правочинність конституційного суду Боснії та Герцеговини й пригрозив відокремленням сербської частини конфедерації.
Відео8 кг гексогену та звинувачення України: головне про "теракт" у Придністров'ї
11:33
Головний конкурент Трампа Десантіс готується до участі в президентських виборах – ЗМІ
Губернатор Флориди республіканець Рон Десантіс у приватному порядку оголосив про намір балотуватись на посаду президента США, чим може скласти реальну конкуренцію нинішньому фавориту партії Дональду Трампу.
11:09
Данія розраховує передати Україні перші Leopard 1 протягом весни
Виконувач обов’язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен назвав орієнтовні строки передання Україні танків Leopard 1 у межах візиту на німецьке підприємство FFG, що займається їхнім ремонтом.
10:49
Міністр фінансів Німеччини підтримує збільшення витрат на оборону
Федеральний міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер стверджує, що відкритий до збільшення оборонного бюджету країни, але говорить про складнощі, пов’язані зі зміною видатків, через відсутність заходів жорсткої економії.
10:33
Біля узбережжя Італії розгорнули кілька операцій для порятунку понад 1000 мігрантів
Берегова охорона Італії в п’ятницю розпочала кілька операцій для порятунку понад тисячі мігрантів, що перебувають на борту кількох човнів біля її узбережжя.
10:15
уточнено 11:00Заява Марін про винищувачі для України стала сюрпризом для влади та армії Фінляндії
Керівництво Фінляндії стверджує, що не обговорювало можливе передання Україні винищувачів Hornet - таку можливість допустила фінська прем’єр-міністерка Санна Марін під час візиту до Києва в п’ятницю.
09:55
У Нідерландах остаточно скасували всі коронавірусні обмеження
Уряд Нідерландів у п’ятницю ухвалив рішення скасувати останні з чинних заходів щодо коронавірусу – зокрема вимогу самотестування на COVID-19 у разі симптомів, а також решту карантинних заходів.
09:42
Проросійська партія експрем’єра Словаччини вперше за понад два роки лідирує в опитуваннях
Партія Smer-SD колишнього прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо вперше за більш як два роки вирвалась у лідери соціологічних опитувань перед достроковими виборами у вересні 2023 року.
09:19
Радник Байдена обговорив із президенткою Грузії скандальний проєкт про "іноагентів"
Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван в п’ятницю провів зустріч із грузинською президенткою Саломе Зурабішвілі та обговорив останні події в країні.
Аналітика короткоЯк “Венеційка” хотіла вщент розкритикувати український “антиолігархічний” закон
09:02
Фронт у Бахмуті проходить по центру міста – британська розвідка
Російські сили, представлені найманцями приватної військової компанії "Вагнера", за останні чотири дні взяли під контроль більшість східної частини міста Бахмут на Донеччині, й тепер лінія фронту проходить по його центру по річці Бахмутка.
08:43
Депутату, який на ПА ОБСЄ послав росіян нах*й, пригрозили судом за нібито наклеп на перекладачку з РФ
Генеральний секретар Парламентської асамблеї ОБСЄ Роберто Монтелла заявив голові латвійської делегації Ріхардсу Колсу, що його слова про перекладачку Дар’ю Боярську з Росії – яку він начебто порівняв зі шпигункою Анною Чапман – можуть розцінюватись як наклеп і підлягати судовому переслідуванню.
08:05
США і ЄС обіцяють підтримувати Україну у війні проти РФ "стільки, скільки буде потрібно"
Президент США Джо Байден і президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у спільній заяві в п’ятницю за підсумками зустрічі наголосили на підтримці України в її протистоянні повномасштабній російській агресії.